flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закрито кримінальне провадження у підозрі голови Шацького районного суду Волинської області

07 березня 2019, 15:51

     Останнім часом під виглядом викриття резонансних злочинів та уявної боротьби з корупцією, правоохоронні органи Волині, зокрема прокуратура Волинської області під керівництвом її екс-очільника, вдавалася до провокації та фальсифікації злочинів. Однією з таких провокацій та фальсифікацій було розпочате кримінальне провадження і щодо голови Шацького районного суду Сушик Наталії Вячеславівни.

     Так, в червні 2018 року прокуратура Волинської області повідомила в ЗМІ, що на хабарі затримано голову суду Сушик Н.В., після чого кримінальне провадження, відомості про яке внесені у Єдиний реєстр досудових розслідувань ще у листопаді 2017 року про вчинення суддею нібито злочину в лютому 2018 року (!), монтувалося як провокація злочину щодо Рачкова О.Л.  та Сушик Н.В. і було передано обласною прокуратурою в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

     САП, розслідуючи дане провадження, явно вбачаючи ознаки провокації злочину щодо Рачкова О.Л. і відсутність будь-яких доказів винуватості Сушик Н.В. в інкримінованому злочині, прийняла єдинозаконне рішення про закриття кримінального провадження та продовжено розслідування справи за фактом провокації підкупу.

     Крім того, публікація прокуратури слугувала підставою ряду інших публікацій в інтернет-виданнях, в тому числі «Район.Шацьк», «Волиньпосту» та «Волинських новинах», які висвітлювали неправдиву, уже на той час, інформацію про затримання голови суду на хабарі, що не відповідало дійсності, впливало на формування суспільної свідомості, громадської думки про суддю та судову владу в цілому.

     Згідно зі ст.62 Конституції України в державі діє принцип презумпції невинуватості особи, - особа визнається невинуватою, поки її вину не буде доведено у встановленому законом порядку. Так як висвітлена інформація, - результат непрофесіоналізму журналістів та прес-служби прокуратури Волинської області, була недостовірною та такою, що принижувала честь і гідність особи, вона підлягає спростуванню в ЗМІ, оскільки в протилежному випадку це призведе до ряду позовів в судовому порядку із відшкодуванням моральної шкоди.

     Прес-служба суду