flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних !

20 грудня 2023, 14:58

Про декларування присяжних

 

Повідомляємо, що відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» присяжні, які залучалися до здійснення судочинства, є суб’єктом декларування та зобов’язані подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави.

          Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до Закону України  від 20.09.2023 № 3384-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану», який набрав законної сили 12 жовтня 2023 року,  відновлено е-декларування під час воєнного стану. 

         На виконання вище вказаного Закону України  до 31 січня 2024 року  присяжні, які брали участь у судових засіданнях у 2021 та 2022 роках  повинні подати щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави за відповідний звітний період.

         Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня  до 31 грудня ) та містить інформацію станом на 31 грудня звітного періоду.

         Для заповнення декларації необхідно мати(отримати) електронно-цифровий підпис.

         Подається декларація шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

         Одночасно повідомляємо, що умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

          За додатковою інформацією, з приводу необхідності подачі декларації, звертайтеся до адміністрації Шацького районного суду Волинської області.