flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Сушик Н.В. взяла участь у фаховому обговоренні Щорічної доповіді “Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні за 2019 рік”.

16 липня 2020, 09:08

     Голова Шацького районного суду Волинської області Сушик Наталія Вячеславівна 15 липня 2020 року взяла участь у фаховому обговоренні Щорічної доповіді Вищої ради правосуддя “Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні за 2019 рік”.

     Захід організовано у режимі відеозв’язку спільно Вищою радою правосуддя і проектом Ради Європи «Подальша підтримка виконання Україною рішень у контексті статті 6 Європейської конвенції з прав людини», який фінансується Фондом з прав людини.

     Учасниками заходу були: судді та представники Волинського, Рівненського, Житомирського, Чернігівського, Сумського, Луганського, Донецького, Тернопільського, Закарпатського, Івано-Франківського та Чернівецького апеляційних та місцевих судів; члени та представники Вищої ради правосуддя, Національної школи суддів України, представники й експерти Ради Європи.

     Під час заходу презентували та обговорювали Щорічну доповідь Вищої ради правосуддя про стан забезпечення незалежності суддів в Україні за 2019 рік; говорили про посилення незалежності та неупередженості судової влади в Україні в контексті стандартів і рекомендацій Ради Європи, а також виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини у групі справ Олександра Волкова, які стосуються питань незалежності та неупередженості судової влади, системи судової дисципліни та просування по службі; обговорили кроки, які потрібно здійснити для посилення захисту незалежності суддів в Україні та сформулювали відповідні рекомендації.

З текстом доповіді можна ознайомитись за посиланням …  https://hcj.gov.ua/sites/default/files/field/file/shchorichna_dopovid_za_2019_rik.pdf 

Прес служба суду