flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про сплату судового збору

19 листопада 2011, 12:34

Опубліковано в Шацький край 19.11.11 №46

Про сплату судового збору

     У зв’язку з набранням чинності Законом України «Про судовий збір» (01 листопада 2011 року) Державна судова адміністрація України інформаційним листом №12-6621/11 від 10.11.2011 року повідомляє наступне.

     Судовий збір відповідно до Закону може сплачуватись як у безготівковій, так і в готівковій формі виключно через установи банків чи відділення зв’язку та справляється за місцем розгляду справи.

    Якщо громадянин проживає не за місцем розгляду справи судовий збір може бути перерахований через будь-яку установу банку чи відділення зв’язку із зазначенням необхідних реквізитів.

     Документом про сплату судового збору є квитанція установи банку або відділення зв’язку, які прийняли платіж або платіжне доручення, підписане уповноваженою посадовою особою банку і скріплене печаткою установи банку з відмітною про дату виконання платіжного доручення.

     У разі, коли сплата судового збору здійснювалась шляхом перерахування коштів з рахунка вкладника, відкритого в установі банку, додається довідка, засвідчена підписом контролера та скріплена печаткою установи банку.

     При сплаті судового збору готівкою до документа, щодо якого вчинюється відповідна дія, додається оригінал квитанції кредитної установи, яка прийняла платіж, а при перерахуванні судового збору з рахунка платника – останній примірник платіжного доручення з написом (поміткою) кредитної установи такого змісту: «Зараховано в дохід бюджету ___ грн. (дата)». Цей напис скріплюється першим і другим підписами посадових осіб, відбитком печатки кредитної установи з відміткою дати виконання платіжного доручення.

     При заповненні платіжного документа у графі «код» платником судового збору – юридичною особою зазначається код ЄДРПОУ, а платником – фізичною особою – ідентифікаційний код, а при його відсутності, у зв’язку з релігійними переконаннями, зазначаються його паспортні дані.

   У графі «призначення платежу» вказується:

    «Судовий збір за позовом ______________ (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Шацький районний суд Волинської області (назва суду, де розглядається справа), код ЄДРПОУ 26038891 (суду, де розглядається справа)».

 

Заступник керівника апарату

 Шацького районного суду                                                                    О.Є.Устенко