flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нові ініціативи в судовій системі України

09 червня 2012, 14:30

Нові ініціативи в судовій системі

України

31 травня в рамках проекту «Справедливе правосуддя», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку і працює в Україні з жовтня 2011 року, в смт Шацьк побували учасники фокус-групової дискусії з обго­ворення проекту стратегічного плану розвитку судової влади України. Очолив делегацію Девід Вон, керівник зга­даного проекту, а в її склад ввійш­ли також Наталія Шукліна, про­ректор Національної школи суд­дів, Галина Канигіна, суддя Вер­ховного суду України, член Ради суддів України, Надія Стефанів, голова Івано-Франківського апеляційного суду, та інші.

При зустрічі працівники Шацького районного суду на чолі з головою суду Наталією Сушик приємно вразили поваж­них гостей, особливо іноземця, своїм національним вбран­ням (усі були одягнуті в виши­ванки), притаманною для всіх українців гостинністю і дух­мяним короваєм на рушнику. Якнайкраще враження спра­вила на представників групи оглядова екскурсія новим при­міщенням районного суду, а зго­дом і знайомство з перлиною краю - озером Світязь.

1 червня учасники дискусії прибули в м. Луцьк, де зустрі­лися з головою Апеляційного суду Волинської області Петром Філюком та обговорили проект, намі­тивши основні шляхи його пода­льшого вдосконалення, а в май­бутньому створення лаконічного, всеохоплюючого та реалістичного документу, який допоможе побу­дувати справедливу, прозору, незалежну й ефективну судову систему в Україні.