flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд Шацьким районним судом Волинської області кримінальних справ за перше півріччя 2012 року

14 серпня 2012, 09:56

Розгляд Шацьким районним судом Волинської області кримінальних справ за перше півріччя 2012 року

 

Протягом першого півріччя 2012 року Шацьким районним судом розглянуто 30 кримінальних справ щодо 38 осіб. В залишку на наступний період залишаються 6 кримінальних справ щодо 7 осіб. Також на розгляд суду надійшло 3 скарги приватного обвинувачення, дві з яких залишено без розгляду, а в одній – відмовлено в порушенні кримінальної справи.

Домінуюча частина злочинів – проти власності (крадіжка, грабіж, шахрайство), 59% від усіх засуджених складають особи, які порушили ст.185 КК України, - крадіжка чужого майна.

Крім того, винесено вироки (постанови) про обвинувачення осіб у скоєнні злочинів: - проти безпеки руху та експлуатації транспорту, - проти громадського порядку та моральності, - проти довкілля, - проти громадської безпеки, - проти життя та здоров’я особи, - проти статевої свободи та недоторканості, - проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина, - у сфері службової діяльності, - у сфері господарської діяльності.

За результатами розгляду кримінальних справ трьом особам призначено покарання у виді штрафу, чотирьом - громадські роботи, 5 – арешт, 7 – позбавлення волі на певний строк, 15 осіб звільнено від відбування покарання з іспитовим строком. Щодо трьох осіб кримінальні справи закрито. Ще щодо однієї особи кримінальну справу повернуто на додаткове розслідування.

На жаль, в порівнянні з першим півріччя 2011 року, показник кількості кримінальних справ, що надійшли для розгляду до суду дещо збільшився, - на 16,6%.

Насамкінець, хочеться нагадати статтю Конституції України, яка проголошує: «Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності». Будьте законослухняними громадянами! Не посягайте на права і свободи, честь і гідність інших людей!